EseF: ?lk olarak sizi tanimayanlar icin. Yas kimdir?
Yas: yas'?n gerçek ismi damlad?r 19.04.1989 y?l?nda mersinde do?du büyüdü,biraz sinirli,biraz duygusal,biraz çocuk,biraz çingene böyle karma??k ve s?radan bir k?zca??z : ) hala mersinde ikamet etmekte,yemek yapmay?,yazmay?,okumay?,izlemeyi,dinlemeyi,seven bi tip.
EseF: Neden rapper ismi olrak YAS ?
Yas: Günlerden birgün daha ad?n?n yas olaca??n? akl?n?n ucundan bile geçirmeyen damla ad?ndaki ?ah?s annesine gider ve.
- Anne ben rap yapmak istiyorum.
der,anneside bunun üzerine ona
- Yap k?z?m bende zaten rap müzi?i çok severim sana sonuna kadarda destek olurum
diye cevap verir.
- Yaln?z ad?n damla olarak kalmas?n
diyede ekler.Damla'da
- Peki ne olucak anne?
der ve o gün YAS ismini al?r.(Annesinden).gelelim neden yas k?sm?na.dedi?im gibi bu ismi bana annem yak??t?rd? çünkü benim pisikolojimi,beni ve ya?ad?klar?m? bilen en yak?n dostumdur o.Hep bi?eylerin yas?n? tutmak zorunda kald???mdand?r belkide.çocuklu?umdan bu yana pek olan biteni es geçebilen bir insan olamad?m.Yas isminin d???ndada Kraliçe ismini kullan?yorum Bu isimede beni hayatta en çok de?er verdi?im ve bana en çok de?eri veren insan(Hayki)den ba?kas? bir türlü yak??t?ramad?.Ama benim için di?erlerinin hiç önemi yok.Çünkü Kraliçe oldu?umu bana yaln?zca o hissettirdi.
EseF: Yas,rap d???nda ne yapar ? ne dinler ? ne izler ?
Yas: Nerdeyse bütün undergrounda yemek yapar tv izler,hayki ile kavga eder,gezmez tozmaz,sokakta buldu?u hayvanlar? eve toplar,eline ne geçerse dinler,güzel olan her?eyi izler,okur,yazar,yas tutarsaçmalar,hakk?nda ç?kan bo? söylentileri bir dedektif edas? ile takip edip asl?nda insanlar?n ne kadar gereksiz i?lerle u?ra?t?klar?n? onlara göstermeye bay?l?r
EseF: Rap'e nas?l ba?lad?n?z ? Rap'e ba?laman?zdaki as?l etken nedir ?
Yas: Rap'e asl?nda bir inat u?runa ba?lad?m çevremde bu i?i yapt?klar?n? sanan baz? kendini bilmezlerin benimle dalga geçmeleri sonucu h?rs yap?p bodoslama dald?m i?in içine ve mutluyum Rap yap?yorum çünkü;Rahatl?yorum,utand?r?yorum,dinletiyorum ve anlatmay? seviyorum,benimle dalga geçmelerine bay?l?yorum,yazmaktan ho?lan?yorum,kendimi dinlemekten büyük haz al?yorum ve biliyorumki rap yapmasayd?m benim yas?m? tutuyor olurlard?.
EseF: Bu zamana kadar kimlerle çal??t?n?z ? // feat. yapt?n?z ?
Yas: Hayki ihtilal records,Fieber,Matador,xds,fünye,sefalet,saian,ram iz,kur?un ve akl?ma gelmeyen bir çok isimle çal??t?m .
EseF: Peki bundan sonra kimlerle çal??mak istersiniz ?
Yas: ?ebnem ferah,kolera bide a?k?mla(hayki)
EseF: Rap piyasas?nda ba?ar?l? buldu?unuz isimler kimler ?
Yas: Ramiz,ceza,sagopa kajmer,kolera,killa hakan.
EseF: Lirik yazarken veya bir ?ark?y? söylerken neye dikkat ediyosunuz ?
Yas: Hiçbir?eye içimden geldi?i gibi sall?yorum kalemi bide bakm???m sayfa dolmu? .?aka bi yana. önce beati defalarca dinleyip bana ne hissettirdi?ini alg?lamaya çal???r?m içimden gelenleri yazar?m,silerim sonra tekrar yazar tekrar silerimbu böle devam eder.ama dedi?im gibi benim için en önemli unsur beatin bana neyi anlatt???d?r.sözü ben de?il asl?nda altta çalan t?ng?rt? yazarBazende her hangi bir yerdeyken akl?ma güzel bi söz gelir onu hemen kaydeder ve eve geldi?im zaman devam?n? getiririm tabi bu beatsiz ortamlarda geçerli?ark? söylerken ise haykiye ?zd?rap olurum ?aka ?aka.
EseF: Piyasada bir elin parmaklar?n? geçmeyecek kadar ''k?z mc'' var. Bunu nas?l yorumluyosunuz ?
Yas: Bu konu için çok üzgünüm gönül isterdiki piyasada birçok k?z mc bulunsun ama inan?yorumki i?ini iyi yapan bayan arkada?lar?m gerekti?i yerlere geleceklerdir.
EseF: Burdan rap söylemek isteyen k?zlara ne önerirsiniz ?
Yas: kendilerini bu i?e haz?r hissettikleri zaman ba?las?nlar ve sadece yapt?m demek için üretmesinler.(Yapt???m? yapma dedi?imi yap)
EseF: ''Yas'' Yak?n zamanda ne gibi projelerle kar??m?za ç?kacak acaba ?
Yas: ?uanda uzun süren bir emek sonucunda ortaya ç?kartt???m?z bir albüm harddiskimizin yanmas? sonucunda heba oldu ve bu s?ralar onu kurtarma çabas? içerisindeyiz e?er ba?arabilirsek dinleyicilerimizle payla?aca??z.Bundan sonra da akl?mda bir çok proje mevcut öncelikle hayki ile bir ortak albüm daha yapmay? dü?ünüyorum daha sonras? gelecektir elbette çünkü bu i?in pe?ini b?rakmayaca??m.
EseF: Hayki ile birlikte söyledi?iniz ''Ne Olur Evet De'' ?ark?s? çok tutuldu. Bu ?ark? hakk?nda ne söylemek istersiniz?
Yas: Bu ?ark?n?n hikayeside kendisi gibi bi garip Bir ak?am Hayki ile oturuyoduk can?m?z s?k?ld? albüm çal??mas? içerisindeydik zaten o s?ralar ve çok yorgunduk miskin miskin oturuyorduk.Hayki bana evlenme teklifi yap?yordu freestyle olarak bende ona cevap veriyordum sonra ikimizinde kafas?nda bi ampul yan?verdi dedikki böyle bir?ey yapal?m biraz güldürsün biraz dokundursun falan filan.albüme almay?z be?enmez insanlar biz kendimiz dinler güleriz dedik,sonra dinledikçe bunu biz dinleyip be?eniyorsak di?er insanlarda be?eniceklerdir diye dü?ünüp albüme alma karar? ald?k ki iyiki böyle bir?ey yapm???zhaykide bende bu ?ark? yüzünden be?enildi?imiz kadar'da tepki ald?k ama bir çok insanada ula?abilmeyi ba?ard?k bunun için çok mutluyuz.
EseF: Sevdiklerinize buradan son olarak söylemek istedi?iniz bir?ey varm? ?
Yas: Anneme,Haykiye,Ramiz ve en çok sevdi?im arkada??m Zeynep'e bana destek ç?kan iyi kötü günlerimde benim her zaman yan?mda bulunan dostlar?ma ve bugünlere gelmemde bana çok büyük yard?mlar? dokunan tüm sevenlerime ve SEVMEYENLER?ME Burdan sonsuz te?ekkürler.
EseF: Röportaj ?çin Te?ekkür Ederim.
Yas: Ben Te?ekkür Ederim