|| Rap TeaM FoRuM ||
ZonguLdaK Rap

Tövbe]{aR
Üye oLL
|| Rap TeaM FoRuM ||
ZonguLdaK Rap

Tövbe]{aR
Üye oLL
|| Rap TeaM FoRuM ||
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

|| Rap TeaM FoRuM ||

..::: Rap :::..

Anasayfa~~  Rap TeaM ~~GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Olimpos Recordz Röportaj

YazarMesaj
Tövbe]{aR
Admin
Admin
Tövbe]{aR

Rep GüCe : 435
ReP DeReCeSi : 0

Olimpos Recordz Röportaj Empty
MesajKonu: Olimpos Recordz Röportaj   Olimpos Recordz Röportaj Icon_minitimeÇarş. Mayıs 06, 2009 3:17 pm

Ya?lar? 17'yle 22aras?nda de?i?en iyi giyimli, oturup kalkmas?n?, konu?mas?n? bilen dörtgenç adam. Ekonomik geliri ortan?n üstünde, iyi ailelerden geliyorlar.Ancak akranlar?ndan farklar?, kendilerini 'underground rap' müzi?ineadam?? olmalar?. Her birinin yüzlerce ?ark?s? var. ?ark?lar?n? ?imdilik'piyasaya' ç?karm?yorlar ama Pit10'un evinde kurdu?u stüdyoda, 'OlymposRecords' ad?na kaydedip internette bedava yay?nl?yorlar. Özellikle underground rap müzi?inin bulu?ma noktas? 'Mavi Karanl?k'(www.mavikaranlik.com) sitesinde yay?nlanan albümlerini on binlerce rapdinleyicisi bilgisayar?na indiriyor. ?ark?lar underground olunca a?kda, siyaset de 'ba?ka türlü' ele al?nabiliyor! ?ster eski sevgiliye,ister ba?bakana, 'muht?ra' verilebiliyor! Kendisinin 'derinden gelenhayk?r??lar? duyurabilecek tercüman' oldu?unu söyleyen Pit10'un hersat?r? yürek hoplatan 'Ses Ç?karma' ?ark?s?n? dinleyip ?ark?n?n videoklibinin sadece bir ayda internette iki yüz binden fazla ki?itaraf?ndan izlendi?ini görünce, underground rap müzi?ini masayayat?rman?n vakti geldi dedik. ??te underground rap'in önde gelengruplar?ndan Olympos ya da rap lakaplar?yla Pit10, Ako, KMK ve ?nfo.

Neden underground rap yap?yorsunuz?

Pit10:Ben ilk rap dinledi?imde alt? ya??ndayd?m. O ya?larda, ben büyüyünce?ark?c? olaca??m diyordum. Dokuz ya??nda ?iir, on ya??nda ?ark? sözüyazmaya ba?lad?m. 11 ya??mda ilk kayd?m? yapt?m. ?imdi 18 ya??nday?m.Hobiden öte bir ?ey oldu benim için. Zaten ?u anda da müzik bölümündeokuyorum.

KMK: Ben yedi senedir underground rap yap?yorum.Yakla??k 250 parçam var. Underground müzik yap?yoruz çünkü internetteyay?nlad???m?z ?ark?larda daha özgürüz. Bu albümlerimiz piyasaya ç?ksaherkes ba?ka yönlere çekebilir ve olay ç?kabilir.

Ako: Ayk?r? bir hayat?m var benim, o yüzden kendimi rap'te ifade ediyorum. Dört tane underground albüm yapt?m.

?nfo:Türkçe rap'in en iyi dörtlüsü olmak istiyoruz. Bu sene üniversiteyehaz?rlan?yorum. Birkaç çal??ma var, onlar? da yapt?ktan sonraüniversiteye kadar müzi?e ara verece?im.

HAYYAM, NEC?P FAZIL

?ark?lar?n?z? sadece internette mi yay?nl?yorsunuz yoksa konser de veriyor musunuz?

Pit10ay?s?z konser verdim bugüne kadar. Hepimiz konsere ç?kar?z. Eniyisinden en kötüsüne kadar her yerde sahne ald?m ben. Taksim'in arkasokaklar?ndaki barlardan tutun da Rockistanbul festivaline kadar heryerde. Miller'?n yapt??? yar??mada ilk üçe kald???m için Parkorman'dayap?lan Miller Festivali'nde de konser verdim.

Peki piyasaya ç?kacak albüm de yap?yor musunuz?

Ako:Onu da dü?ünüyoruz. Ben bir albüm haz?rl?yorum piyasa için. Kay?tlar?m?Pit10'un ev stüdyosunda yapaca??m. Albümde in?allah Türkiye'nin en iyigitaristlerinden Hasan Cihat Örter de çalacak.

KMK: Benim depiyasaya ç?kacak bir albüm için haz?rl?klar?m var. Müzik altyap?lar?n?tamamlad?m. Yakla??k iki ay içinde kay?tlar bitecek.

Pit10:Ben albüm için acele etmiyorum. Daha ya??m ufak, hedeflerimse büyük. Eniyisi olmas? için yava? yava? yap?yorum. Bu müzik Türkiye'de tamanla??lamad? hala. Yanl?? yap?yorlar, herkese hitap etmeye çal???rkensözleri çok basite indirgiyorlar. Ben basite indirgemeden,sanatsall???n? bozmadan herkese hitap etmeye çal??aca??m.

?ark?lar?n?z? yazarken okuyup etkilendi?iniz kimse var m??

?nfo: Sözler genelde günlük hayata yönelik. ?nsan psikolojisi üzerine.

Ako:Ben Amin Maalouf'u çok severim. Ömer Hayyam, Necip Faz?l çok okudum.Hatta Necip Faz?l'?n baz? sözlerini ?ark?mda kulland?m.

KMK:Fikir aç?s?ndan en çok be?endi?im insan Aziz Nesin'dir. Onunöykülerini, yaz?lar?n?, ta?lamalar?n? çok severim. Hayata mizahibak???n? çok severim.

AB'YE GEREK YOK

?ark?lar?n?zda bahsetti?iniz gençli?in sorunlar? neler sizce?

Pit10:Gençli?in en önemli problemlerinden biri uyu?turucu. Çok say?da gençuyu?turucu kullan?yor. Kimse de önüne geçemiyor, durum kötüye gidiyor.Amerika'y? m? örnek al?yorlar nedir. Hepimizin derdi var, uyu?turucuyas???nmak yerine dertlerini çözme yönüne gitseler daha iyi olacak. Annebabalar ve çocuklar aras?nda büyük kopukluklar var, kar??l?kl?anlay??l? davran?lsa bu tip sorunlar kalmaz.

AKO: Ahlaks?zl?kte?vik ediliyor. Asl?nda insan do?u?tan kötü bir canl? de?il. Sonradan,medyan?n bask?s?, sistemin bask?s?, yönetenlerin bask?s? insan?ahlaks?zl??a sürüklüyor. Ben de ??letme okuyorum, ama utan?yorumokudu?um bölümdeki kitaplardan. ??renç bir kapitalist sistem var. Bensol görü?lü de?il sa? görü?lü biriyim ama kapitalizme çok kar??y?m.Rekabet dünyan?n en aptal laf?. 'Ön plana ç?k?n,' 'Bir ad?m öne ç?k?n!'deniyor sürekli. Bunlar o kadar bunalt?c? ?eyler ki. ?nsan?nduygular?n?, romantizmini, her ?eyi öldüren ?eyler.

KMK:Tabii ki bir yozla?ma ve deformasyon var ama e?itim sistemi, aile içietkile?im düzeltilebilirse ve medyan?n etkisi minimuma indirilebilirsebunlar çözülmeyecek sorunlar de?il. Ali K?rca'n?n kaseti ç?k?nca medyayay?nlamamaya karar verdi. Nas?l kendi camialar?ndan birinin haberiniyaym?yorlarsa, ba?kalar?yla ilgili de ayn? tutumu korumal?lar.

AB'ye girmek çözüm olabilir mi?

Pit10:Avrupa Birli?i'ni bir umut kayna?? olarak görmek çok saçma bence. Bizimkendi kültürümüz zaten var. Avrupa Birli?i'ne girersek iyiceyozla?aca??z, Bat?'n?n kölesi olaca??z. Avrupa Birli?i'ne hiç gerekyok, bizim kendimizi ayakta tutabilecek bir gücümüz var, zay?f bir ülkede?iliz asl?nda. Bölücü insanlar eylem yaparken polis onlaradokunam?yor Avrupa Birli?i yüzünden.

Ako: Ben biraz farkl?dü?ünüyorum. Irk, renk, dil, din ayr?m?na inanm?yorum. Avrupa Birli?iolgu olarak güzel bir ?ey. Ama Türkiye'nin ekonomik, jeopolitikgerçeklerine bakarsak, çok büyük yanl??lar var.

?nfo: ABetkisiyle de?erlerimiz kayboluyor. Belki Avrupa Birli?i çok faydal?olabilir ama bunun için hiçbir ?eyi olmayan bir millet gibi gözükmekuygun fikir de?il bence.

P?T10: BÖLÜCÜYE KAR?IYIM, ATATÜRK M?LL?YETÇ?S?Y?M

'Ses Ç?karma' nas?l ç?kt? Pit10?

?nsanlar?n,ülkelerin ya?am?nda her zaman yanl??lar vard?r. Bunlar? düzeltmekgüzel. Biz de elimizden geleni yap?yoruz, buradan ç?k?yor. Bu ?ark?y?hit olsun diye yapmad?m. ?çimden gelerek yapt?m. Dü?ündü?ümüsöylemekten korkmuyorum. Söylemek istedi?im her ?eyi dile getirdim.

Ne gibi tepkiler geldi?

Genelde tebrik mesajlar? al?yorum. Yo?un ilgi var. Her gün en az be?-on mail geliyor.

Peki Parkorman'daki konserinde de söyleyebilir miydin bu ?ark?y??

Söylemezdim.Asl?nda insanlar beni anlatmak istedi?im ?ekilde anlasayd? orada daba??ra ba??ra söylerdim. Ama insanlar beni çok yanl?? anlad?. Ben buparçada kesinlikle bir ?rka ya da bir makama art niyetli bir ?eysöylemedim. Kürt olsun, Türk olsun, Laz olsun, Çerkez olsun, bu ülkedeya??yorsa bir insan, bu ülkenin ekme?ini yiyorsa, 'Ne mutlu Türk'ümdiyene' diyorsa o insan Türk'tür. Ama baz? insanlar beni, bir ?rka lafat?yorum diye anlad?. Onlar bu ülkede ya?ay?p bunu kabul ediyorlarsakendimden farkl? görmem. Arkada??m Ako'nun babas? Kürt. Ama çokyak?n?z. Ben bölücülere kar??y?m. Türk de bölücüyse ona da kar??y?m.****** milliyetçisiyim.

Gelecekte de ?ark? sözlerin böyle sert mi olacak?

Tabiiki, ben bu yüzden müzik yap?yorum. Örtbas ederek müzik yapmam. Söylemekistedi?imi söylerim hep. Ama illa mesaj verece?im diye bir ?ey yok.?nsanlar? e?lendirmek için de parça yapar?m. Ya da duygusal birparçada, o duyguyu hissettirmeye çal???r?m. Yapt???m müzi?inprensibidir bu.

Türkiye'nin gidi?at?n? iyi görmüyorsun herhalde?

Gidereksömürgele?iyor ülkemiz. Çok onurlu, büyük bir tarihimiz var. ?nsanlarbunu örnek alaca??na reddetmeye çal???yor. Dünyan?n büyük k?sm?bizimken ?u hale geldik. ?nsanlar bunu okuyup gururlanacaklar?na,bunlar? okulda ders olarak görüp iki sene sonra unutuyorlar, Bat?'y?direkt örnek al?yorlar, kendi özlerinden kopuyorlar.

Ailenle aran nas?l?

Ailemiçok seviyorum, çok anlay??l?lar. Müzik konusunda en büyük deste?imonlar. Ailem alt katta, ben üst katta ya??yorum. Evde stüdyo yapt?m.Kay?t için bir kabin, çok kaliteli mikrofon ve kapasitesi çok yüksekses kart? olan bir bilgisayar?m var. Rap için gerekli ne varsa hepsinien iyi düzeyde ald?m. Uzun zamand?r u?ra??yorum, yava? yava? yapt?mstüdyomu. Birden olmad?.
http://WwW.Rat2-Genclik.TR.GG

Olimpos Recordz Röportaj
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ceza Röportaj?
» Sahtiyan Röportaj?
» Ender Röportaj
» Yas Röportaj? 2007
» C-it(seyit yakut) röpörtaj?