|| Rap TeaM FoRuM ||
ZonguLdaK Rap

Tövbe]{aR
Üye oLL
|| Rap TeaM FoRuM ||
ZonguLdaK Rap

Tövbe]{aR
Üye oLL
|| Rap TeaM FoRuM ||
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

|| Rap TeaM FoRuM ||

..::: Rap :::..

Anasayfa~~  Rap TeaM ~~GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Sahtiyan Röportaj?

YazarMesaj
Tövbe]{aR
Admin
Admin
Tövbe]{aR

Rep GüCe : 435
ReP DeReCeSi : 0

Sahtiyan Röportaj? Empty
MesajKonu: Sahtiyan Röportaj?   Sahtiyan Röportaj? Icon_minitimeÇarş. Mayıs 06, 2009 3:18 pm

Pekçoklar? onu Silahs?z Kuvvet’in “?htiyar Heyeti” albümündeki “Rap’te Melankoli Sahtiyan” olarak ya da “Kara Büyü E.P.”deki s?ra d??? sözleriyle tan?d?. Türkiye’deki bütün rap camias?n?n çal??mak istedi?i isimlerle çal??t?. ?lk ba?larda dinleyicilere itici gelen küfürlü sözlerinden sonra olgunla?ma devresini bitiren Sahtiyan ?imdi yeni ç?karaca?? solo albümü ve Bora’yla ortak projesi olan 81’le ad?ndan söz ettirmek istiyor.

Seni tan?mayanlar için kendinden ve rap ya?ant?ndan bahsedebilir misin?

?stanbul’da ya?ayan her “normal’’ Türk genci gibi stresli, az?c?k manik, bir tutam depresif, zaman zaman agresif, gönlünden ne geçerse onu yapmak isteyen, gidip alan biriyim. Çok yüzlü bir ?ehirde yaz?yorum, te?ekkür ederim! Rap söylemeye uzun zaman bu müzi?i dinledikten sonra, 2001 senesinde ba?lad?m. Rap’in ?u global dünyada, bizi birbirimizle yar??maya zorunda b?rakt?klar? dünyada, kimsenin mükemmel olamay?p mükemmel olmak için zoraki zorlad??? dünyadaki en iyi ileti?im arac? oldu?unu dü?ünüyorum. Ki?ileri kar??na al?p konu?maktan bile iyi…

?u ana kadar yapt???n çal??malar?, yer ald???n projeleri bize anlat?r m?s?n?

2002 senesinde “Kara Büyü” ad?nda bir E.P. yapt?m Sagopa Kajmer’in prodüktörlü?ünde. 2001’den 2006’ya kadar da “?htiyar Heyeti”, “Hassickdir 3”, “Rapüstad”, “Rapstar”, “Her Ay?n Eleman?” adl? albümlerde yer ald?m. Ayn? dönemde yeralt?ndaki pek çok arkada?la çe?itli ?ark?lar ve projeler yapt?k…

Rap müzi?i ile tan??man nas?l oldu?

?lkokuldayd?m ve ilk ald???m Rap albümü “MC Hammer – U Can’t Touch This”di. Komik gelmi?ti o zaman bana McHammer. Hala komik geliyor kendisi. Bir de Slick Rick beni çok etkilemi?ti.
Kendi stilini olu?turma dönemlerinde Ceza, Sagopa, Fuat gibi isimlerle çal??t?n ve kimileriyle hala çal??maya devam ediyorsun. Bu isimlerden etkilendi?in oldu mu o zamanlarda?

Stilimi geli?tirmemde etkili olduklar? muhakkak. Sonuçta onlar bu i?in öncülerinden, ama hiçbir zaman kopyalamad?m; sonuçta özgün olmak bu i?in olmazsa olmaz?. Hem mantalite/konsept olarak hem de stil olarak…

Peki bu isimlerle tan??man nas?l oldu ve senin önünün aç?lmas?nda bir yararlar? oldu mu?

Hepsi ile müzik sayesinde tan??t?m. ?üphesiz katk?lar? oldu tabii…

Hip hop kariyerinde dönüm noktas? olarak dü?ündü?ün bir süreç veya bir proje nedir?

Benim için dönüm noktas?, üzerinde çal??t???m solo albümümdür. Bu albüme çok emek verdim, üzerinde bolca dü?ünme f?rsat?m oldu.

Çok iyi bir söz yazar?s?n. ?nsanlar? etkileyebilecek kelimeler kullan?yorsun ve bu yetene?in diss yazarken de ortaya ç?k?yor. Türkiye'de "diss" kavram? sence de biraz basitle?tirilmedi mi, diss'i bize tan?mlar m?s?n?

Diss, ‘disrespect’ten geliyor, sayg?s?zca davranmak demek. Rap’in yaz?l? olmayan kurallar? var bunlar? unutanlar da var bilmeyenler de var. Kimi aç?kça isim vererek yaz?yor, kimi de imal? bir ?ekilde. Herkes kendine göre hakl? tabii. Ayr?ca konsepti k?s?tl? Rapçiler de var mecburen bu olaya sar?l?yorlar. Çünkü i? yarat?c?k odu mu ‘panik’ oluyorlar. En önemlisi aynaya bakmak, egonu kontrol alt?na almak. Bana ironi ile gelenin omzuna kelebek gibi konar?m, kan kayb?ndan öldü?ünü anlayamaz bile… Sayg?dan sustu?umuz da oluyor tabii ama sab?r bu, dolarsa ak?tmak gerekiyor. Sonuçta diss bu olay?n içinde var ve olmaya devam edecek. Türkiye’de ise moda kavram? genellikle kopyalamak anlam?nda sokaktaki gençler, davran??lar, kelimeler, saçlar, k?yafetler bile ayn?, e?er moda olmu?sa. Kimse kendi içindekini bulup ç?karm?yor, bir di?erinden gördü?ünü yap?yor. Rap’te bir dönem diss’ler yap?l?yordu, herkes diss yapmaya ba?lad?. Daha önce karamsar bir bulut vard? üzerimizde, herkes karamsar oldu bir anda. ?imdi MC’ler “battle rapçi” oldu. Trendy gençlik bakal?m seneye ne yapacak?

Underground albümlerinin senin için önemi ne? Biraz bu çal??malar?n hakk?nda bilgi verebilir misin?

Yeralt? için Mixtape haz?rl?yoruz. Zaman zaman eski ünlü müzikler üzerine kay?tlar yap?yoruz, ben ve arkada?lar?m. Bunu yeralt?na verece?iz. Yeralt? bizim do?du?umuz yer, onlar?n hak ettikleri müzi?i duymalar? gerek.
Senin bandrollü albümünü ne zaman dinleyebilece?iz?

Çok yak?nda… Aksilik olmazsa önden 81’i dinleyip sonra solo albümümü dinleme f?rsat?n?z olacak. Ama bu kesinlik kazanm?? bir ?ey de?il. Ama ?unu söylemek ?art: ?u ana kadar solo için yap?lan ?ark?lar özgün ?eyler; konular, lirikler ve anlatmak istediklerim…

Bu proje hakk?nda bilgi verebilir misin? Hangi isimlerle çal??malar?n olacak, kafanda tasarlad???n albüm nas?l bir ?ey ve albüm ?u anda ne a?amada?

81’de Türkiye’den bolca Türk MC olacak. Çünkü Bora ?ngilizce rap yap?yor. Bunu Türkçe düetlerle destekleyece?iz. Bunun d???nda yurtd???ndan 1 ya da 2 isimle çal??may? dü?ünüyoruz.

Hissetti?in her ?eyi, anlatmak istediklerini ?ark?lara tamamen dökebiliyor musun?

Hemen hemen her zaman. Bazen a??r?ya bile kaçt??? oluyor. Ama i?in zevki de burada. Yani içimde kalmas?n? istedi?im ?eyleri de döktü?üm oluyor. Bo?al?yorum ki tekrar kolay dolay?m…

Underground'a bakt???nda “bu çocukta i? var, elinden tutmak gerekli” dedi?in isimler var m??

Elinden tutmak olarak görmüyorum bunu. Ama çal???lmas? gereken Bra var. Güçlü ve her kula?a hitap eden bir sesi var.

Türk rap camias? d???ndan birisinden beraber çal??mak için hiç teklif ald?n m??

Hay?r, henüz almad?m…

Peki, kimlerle çal??mak isterdin?

Amerika’dan çe?itli MC’lerle isterdim: Aesop Rock ve Mr. Lif olabilir. Müziklerini be?eniyorum.

?lerleyen dönemlerde hayata geçirmek istedi?in projeler neler?

Solo albümler yap?p kariyerime devam etmek istiyorum. 2007 benim için ‘dolu’ bir sene olacak. Bu dönemde ç?kan albümlere yenilerini eklemek için çal??mak öncelikli amac?m.

Okudu?un üniversitede seni tan?y?p yan?na gelenler oluyor mu?

Evet tabii oluyor. ?stanbul Üniversitesi, Beyaz?t büyük bir kampüs, konserlerde görüp sonra okulda kar??la?t?klar?m?z da oluyor. Son 1 y?ld?r pek s?k gitmesem de Rap dinleyicilerinin bir k?sm?n?n üniversite gençli?i olmas? beni mutlu ediyor
http://WwW.Rat2-Genclik.TR.GG

Sahtiyan Röportaj?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Olimpos Recordz Röportaj
» Ceza Röportaj?
» Ender Röportaj
» Yas Röportaj? 2007
» C-it(seyit yakut) röpörtaj?