|| Rap TeaM FoRuM ||
ZonguLdaK Rap

Tövbe]{aR
Üye oLL
|| Rap TeaM FoRuM ||
ZonguLdaK Rap

Tövbe]{aR
Üye oLL
|| Rap TeaM FoRuM ||
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

|| Rap TeaM FoRuM ||

..::: Rap :::..

Anasayfa~~  Rap TeaM ~~GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

C-it(seyit yakut) röpörtaj?

YazarMesaj
Tövbe]{aR
Admin
Admin
Tövbe]{aR

Rep GüCe : 435
ReP DeReCeSi : 0

C-it(seyit yakut) röpörtaj? Empty
MesajKonu: C-it(seyit yakut) röpörtaj?   C-it(seyit yakut) röpörtaj? Icon_minitimeÇarş. Mayıs 06, 2009 3:14 pm

Fransa’da do?up büyüyen rapçi Seyit Yakut nam-? di?er C-it, 2005 y?l?nda ülkedeki göçmen ayaklanmalar? yüzünden geciken yeni albümü Ad?m’la Türk rap piyasas?na yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

?sminizi ilk kez duyacaklar için k?saca müzik kariyerinizden bahseder misiniz?

Müzi?e, 1996 y?l?nda Frans?zca rap yaparak ba?lad?m. Zaten ilk albümümde de ?ark?lar Frans?zca’ yd?. 2002’de bu kez Türkçe rap yapt???m “ Tok Tok “ ç?kt?. Türkiye’deki ilk bandrollü albümüm ise 2002 y?l?nda ç?kan “ Heyecanlanma “ yd?. ?imdi de Ad?m ç?kt?.

Albümün Fransa’daki göçmen ayaklanmas? nedeniyle gecikti?i do?ru mu?

Göçmen ayaklanmalar? s?ras?nda albüm çal??malar? ikinci planda kald?. Çünkü arkada?lar?m, orada ya?ayan gurbetçilerimizin can güvenli?i söz konusuydu. Ya?ad???m yerdeki Türklerin say?s? 10 bini buluyor. Aralar?nda kendini koruyacak kimsesi olmayanlar var.
Zor Günler Geçirmi? Olmal?s?n?z?

Fransa çok ?rkç? bir memleket. Aç?kça Türkleri istemiyorlar, çok zorluk çekiyoruz, d??lan?yoruz. Bu yüzden göçmen ayaklanmas?nda ön saflarda yerimizi koruduk, bütün ailelerin kap?s?n? çald?k, elimizden geldi?ince hepsini korumaya çal??t?k. Çok büyük yang?nlar ç?kt?, birçok felaketle kar??la?t?k. Sadece bizim mahallede 7 bin otomobil yand?. Bizim evin dam? helikopterlerin u?rak yeri olmu?tu. I??klar?n? içeri tutuyorlard?. Belli bir saatten sonra evden d??ar? ç?kmak yasakt?.

Ti?örtünüzde Türkills yaz?yor. Ne anlama geliyor?

Türkills benim Fransa’daki çetemin ad?. Manas? “ Türk Öldürür “. Bu ti?örtleri Fransa’daki ?rkç?lara tepkimizi göstermek için giyiyoruz. Benim ?ahsi markam haline geldi. Orada herkesin, her grubun mesela Cezayirlilerin de kendine ait bir markas? var.

Fransa’da ?rkç?l?k yayg?n olmas?na ra?men birçok Frans?z müzisyenle ayn? sahneyi payla?t?n?z. San?r?m müzikte ?rkç?l??a yer yok?
Evet, aksine herkes beni kutlad?, takdir etti. Bütün iyi Frans?z MC’lerle sahneye ç?kt?m, tüm festivallerde Türkçe rap yaparak yer ald?m. 12 senedir rap yap?yorum ve art?k tan?n?yorum.

Türkiye'de rap üzerine.

Türkiye’de flexi rap yayg?n. Flexi rap dedi?im yani Ceza tarz? h?zl? rap. Bizimki gettodan ç?kan gangsta rap. Gangsta rap, yava? ve konuludur, mesaj verir. Sözleri ilk dinleyi?te anlars?n?z. Ben sokakta do?dum büyüdüm, gettoda ya?ad?m. Hep d??land?k. Rap sonuçta isyand?r, Amerika’da getto’dan gelen siyahilerin isyan?d?r. Türkiye’de gettolar olmad??? için biraz sahte duruyor raplar. Görmeden, ya?amadan yaz?yorlar. Biz ise ya??yoruz. Yan?m?zda arkada?lar?m?z öldü. Tüm yazd?klar?m gerçektir. Onun içinde RTÜK ile sorun ya?ad?k. Türkiye’de biraz gerçekten bahsettin mi olmuyor.

Yasakl? Hikayem'in sözlerinden .

Sokaklar ölü her taraf karanl?k.
Korkuyorum ölümüm bir anl?k mesele.
Bunu iyi biliyorum.
Allah'?mdan beni affetmesini diliyorum.
Son nefesim yak?n, hissediyorum.
Alacakl? taraf?ndan izleniyorum.
Gözleniyorum onun için izleniyorum.
Ölmeden o?lum Ali’yi görmek istiyorum.
Evin yolunu tuttum yüre?im fena çarp?yor.
Kalbim yerinden ç?kacak.
Nabz?m üç buçuk at?yor.

Albümün Türkçe olmas? ele?tirildi mi?

Fransa gibi ?rkç? bir memlekette Türkçe albüm ç?karmak büyük ba?ar?. Adamlar helal olsun, diyor. Sonuçta büyük risk al?yorsun. Ama bir yandan da çok iyi oldu, Türkçemi geli?tirdim.

Kay?tlar Fransa’da m? yap?ld??

Evet, Fransa’da önemli isimlerle çal??t?m. Albümün mastering’i La Source’da, mixi ise Gerard Maximin taraf?ndan yap?ld?. ?lk klibi Hikayem adl? ?ark?ya çektik ancak gençleri ?iddete yöneltti?i gerekçesiyle RTÜK taraf?ndan yasakland?.
Hikayem’de ne anlat?yorsunuz?

Sene 2007 ama ne yaz?k ki Türkiye’de hala kan davas? sorunlar? ya?an?yor. Ben bunu bir kurgu hikaye olarak yazd?m. RTÜK realite ile kurguyu birbirine kar??t?rd?. Onun için klibi yasaklad?. Oysa Fransa’da çok sevildi. Öyle klip çektik ki adamlar lisan? anlamasalar bile klibi izleyerek konuyu anl?yorlar.

Pop ve arabesk, Türk müzik piyasas?n? ele geçirdi. Bu konuda ne dü?ünüyorsunuz?

Ben ?ahsen pop dinlemiyorum. Fransa’daki gurbetçilerimiz de pop dinlemez, belki arabesk dinleyenler vard?r.Yeni nesil ise rap dinliyor. Benim 9-10 ya?lar?ndaki ye?enlerim var, Ceza, Sagopa Kajmer hastas?.

Türkiye’de bekledi?iniz ba?ar?y? yakalayamazsan?z ne olacak?

12 senedir rap yap?yorum. Hiçbir zaman ticari aç?dan dü?ünmedim. Ama tabii ki albümümün patlamas?n? istiyorum. Param olunca yapaca??m ilk ?ey Türkiye’ye yerle?mek. En büyük amac?m bu. Türkçe rap’in geli?mesi için çok büyük bir deste?e ihtiyac? var. Zaten 3-5 tane rapçi var, onlar?n da ?ark?lar?n? internetten indirir, korsan cd’lerini al?rsan?z Türkçe rap imkan? yok olur, geli?emez.
http://WwW.Rat2-Genclik.TR.GG

C-it(seyit yakut) röpörtaj?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ceza Röportaj?
» Sahtiyan Röportaj?
» Ender Röportaj
» Yas Röportaj? 2007
» Olimpos Recordz Röportaj