Ben Hüsrana Komşuyum
1. Bölüm
Benim sermayem çift el (+) çift göz, karamsardan varan harbi doğru söz, acılarımsa köz ah benim bu sisli yollarım, vay benim körpe ellerim, kara saçlı başım, dara düştü yarım. Bazen baktım, aslen yıkıldım ve daldım derinlere sığdan yıldım, beni toplasan 30 şirin yıldım, sabreden dervişin muradına vardım. Bitmez kaderin uzun yolu, gidilemez tek binekle, içine sinmiş korkak çocuğu ileri doğru itekle, burada beklemekle sanma kalıcısın ya pekte, bak kaç milyar insanın yaşam bayrağı direkte!.. Bu ses benim dinle! dinle!... dinle!.... uygunsuzca gidişlerin yolunu kesen haydut bendim, bildiklerimden eminim, yaptıklarıma kefilim, gidenlerime vedayım, gelenlerime mihîrim.
Nakarat
Denedim olmadı, çabalarımın sonu nihayete varamadı ben hüsrana komşuyum, yolları gözler meczubum uykum kaçtı, iflasın eşiğine battı, bu suçsuz gözlerime hesabım ağırdır, vardır şerrim de velâkin kalanım hayırdır.
2. Bölüm
Bilmelisin yolunu bulman çok basit ve bedava, yapmamalısın bunu dava, sana dostum diyenler var ya alayı hava en sert tekerlekler bile bir gün mutlak kaçırır hava, gel yanaş!... yaşın kaç ? hmmmm yolun azını gitmişsin tecrübe demek kalpte kalan izdir yanılma. çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın, yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın. elindeki ölümlü: para,ev,mülk, tâ ki vücut. Rabb cömertliğinde asla koymamıştır hudut, can yakmak pahasına mı icadoldu barut ? ben gülüp selam ederken simâları nemrut. Ben bu uğurda çok yoruldum olsa zor da içim rahat, ruhum buruk, yüzüm sanık, görsen hor da durum ortamızda, her şey açık meydanda, kaç kişi felci tattı iyi ve kötü arası cereyanında ?
Bir Kulaç Daha Atsam Karadayım
1.Bölüm
Kalk ve beni dinle, sana güç veririm, kafanla dalaştığında sana yardım edebilirim. Beni bilirsin tam 30 luk 3 tanımlı: pis sakallı,donuk bakışlı, iklimi az ılıman çoğu yağışlı. Yaşar fani yazlı-kışlı. Onların şahidi görür gözlü benimkisi amaydı, unutmadıklarımın hepsi güzel birer simaydı...Sen kendinle çatışmadayken,savaş verirken sago oradaydı. Taşla kafan çarpıştığında ya da kafan taşa yaslandığında anlarsın ki; kötü gider, iyi gelir. zaman sofrasında ki en lezzetli mühim yemek azaldıkça aç kalmanın korkusuyla kıvranacaksın bu sebeple yaşlanacaksın,
çünkü sende baştan olmak üzere sonlanacaksın, tirilyonda olsan harcanacaksın,
savaşı kes barışacaksın! kendinle aynalarında birebir anlaşacaksın.
Nakarat
Bir kulaç daha atsam karadayım, ben hiç böyle bir denize dalmadım üzerimde pantalonum artı ayakkabılarım,ha gayret!...
Bir sene fırtına, üzerimde dolunay, gün yüzü asmış,dalgalar boyum aşmış,nefime gücü bahşet mevla
Bir kulaç daha atsam olur evvel Allah.
2.Bölüm
Benim bahsettiğim o derinlik hiç bir denizde yok, benim yumruklarımın içi boş, korkma yakmaz canını.
Allah seni esen gibi dümdüz etmeden geri dön, dünya kızına aşık olmak seni delirtir,bu kız izdivaç için ne kötü bir cariyedir,ecel aramaz enseler, yerine gelmez sarsılan güvenler, içine düştüğüm masalsı serüvenlerdir gamzelerime ab-ı hayattan can verenler.
Dipte vurgunum,moralsizim,suskunum,yinede kendimi teskin edebilecek seviyede olgunum. Pişmanlık asla kaçamıyacağın bir canavar.elleri bazen öldürür,bazen sertçe yakalar.bil ki;
Sagopa cesaretinin bir kısmını zulada saklar,yanan ışıklarımı kaplıyacak kadar karanlığım var
Düşersem Yanarım
1. Bölüm
Yine o Kirli Dram Setlerimin içindeyim ben Ve hayatımın en güzel parçasıyım Kırıklarının alçısıyım Affın olsun Hain darba Yediğim darbelerle sığındım Rabba 365 Gün 52 Berbat Hafta Ağıtlarım her hafta en büyük destekler çıkarsızlıktan Ötürü lafta.Ben Aklımı Dile Düşürdüm Kapalı kapıdan kafamı çıkarıp kafayı üşüttüm Yüzüne okkalı Cümleler üfürdüm Hey yabancı ben Zaten yıllardır içime Dönüktüm parlayan bir alev Gibi görünürdüm ama sönüktüm.Hayat Bir Bot ve Bot çevresi Dolu büyük beyaz köpek balığı diptekiler iştahla düşünür Tepede duran azığı .Rüyalarımın öldüğü yerde uyudum ve Yine Bot Battı ilk rıhtım Ben battım ah tahtım Vay bahtım.dudaklarım kanayana kadar yapmak istediğim işte bu Rap Benimle Ol Hep .Ölmek üzere olan dünyada bir ölümlü yaşar mahlası kaf kef dualarım vesvası hannası eder def..
Nakarat
İncecik ip üzerine koca ayaklar bindi nefsim içine sindi kirpiklerim titremekte korkularımdan düşersem yanarım . O kadar içime sindimki vinç getirsen kalkmaz başım
Yoo Gömün burda Canlı Naaşım iç çekmekten düşünmekten ağırdı saçım Düşersem Yanarım
2. Bölüm
Vicdan bir güneş gibi parladıkça ısınır için geçen vakti bir zamanlar adını koyduk ne için çünkü gelen gider makbuludür kısası ziyaretin bana müsaade sana rast gelsin budur hikayemiz .Takdir buyur kış bulutlarım kadar doluyum rabbım bir ağlasam dolar taşım seller alır bahçem bağım yükseldikçe nefesi kesilir yanlız kalır dev dağım aramadıkça düşman buldum hasım solum sağım .Cehennmede soğuk bir gün boğuk bir Adam donuk bir surat bekle gelir bir gün beklediğin murat bazılarına gül dikenicesine batar rahat nefret edercesine yaşar hayat buyur mezara yat.Soğukluk içime hükmedince güneşim buz adası şömine pervane misali sagonun aşkı.sessizliktir içimden geçirdiklerimin sedası duymakta olduğun engin sözler derin denizlerimin dalgası
İki Tanık
1. Bölüm
Yoo Kits yo yo Kits
İki tanık var biri dilimdir biride virüs kalemim ihanet etmez sözüm kağıda ve halim rabba Teslim ölümün sessizliğine eşsiz bir seda ile girdim boğulmaktan korktuğum bir denizin tahminimden derinim.Benim kalbim ısrarla cennet kuşatmasında hala ruhum bedeni terke maruz sevap artı günahlarla öncelerimi dışlar sonralarım aklım firarda güller yare sevgi kanıtı benim elimde papatya .içimden kaba bir ses beni azarlıyor yıpratmakta yağmur betonla sevişirken güneş altın saçmakta kollarım o nankörlerle çetin güreş tutmakta sago gidenlerin gölgelerini koleksiyonuna katmakta.
sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terket uzadıkça kısalan ömre huzur aşısı zerket her adım için on çuvallık külfet rabbım hayra lütfet zararı belli sonlarından iki gözünü ırak et keşfi bekleyen cümleler içindir bütün çabam kelimlerden kalpler yaptım kimini deştim acımadan .Dilini kestiklerim suküt nöbetinde gık çıkarmadan .Suratsızları Kapıdan Kovsan girmek ister Bacadan
Nakarat
Söz ehlime itaat et benim sözüm cevher ,Kalemim olgunluk tahsilinde yalanına var ettim ..İki Tanık var Biri dilim bir kalemim olanı biteni sindirdim yeter bana kendi derdim ..
2. Bölüm
Bilirim bensiz dostum iblis dostu hannas komşusu batırdıkça batırır derindir vesvas kuyusu en tatlı yerinde uykumu basar karabasan kabusu güzel cevapları vardır elbet hain sorusu.Kanadı olsa hain kedinin soyu kururdu serçelerin susuz çölde inci bulsa damla arar gözlerin rüzgar esmes her zamanki gemiye layik bir üfürse yol bulurdu bizim orta direk kayık bu şarkı bayık.Çin ipeği Giysen Dahi senin değerin eşşek kılı gelecek hayranlarındansan aç önüne bir kahve falı .Hızlı koşan arap atının Dört yana savruldu nalı umulmadık zamanda kesti birisi bindiği dalı.Günahki en güzel kadındır sizler güzele kanan tabiatın şeytan olacaksa yılan doğursun anan say geriye doğru onu ileriye giden yolcu zaman başkasının ızdırabı ile huzur bulandır mutsuz insan ...
Gölge Haramileri
1. Bölüm
Varabildiğin Yere Kadar Var Var Var !!!
Akar sular dönmez geri tıpkı gençliğim gibi,bebekti ceninin ergeni,bir erdi büyümüş meyvesi.
Sakal bıyıkla geride kaldı Yunusun hamlık evresi,sivilce,akne katledildi soLdu yüzümün güneşi.
Ve çivisi düşmüş tablolarda bir resimdi kendisi,kükreyen şu gökyüzüde kuşun kilitli kafesi
Tersi döndü güvenin ansızın belirdi dostun hilesi,fincan kahve içtim kursağımda kaldı telvesi.
Kırıştır yalan kahpesi,baştan akıl alır ya cilvesi.Yıkar,geçer bir dostun düşmancasına hamlesi.
İki boy aşmış ihanetin ki kat`i yok bahanesi,hayrından umutsuzum getirme bari şerrini.
Ve hepsi aynı yolda yolcu onca bedenin kellesi,meydan önüne dizilecek ve alınacak ifadesi.
Dualar olmasaydı kim kovardı kalleş iblisi? kalbim ak da pak da desen yüzünden yansır pisliğin.
Nakarat
Altın harflerle yaz mahlasımı.Halvetim kasvet,kem gözlere şiş!...
Cadü ya herru!.. ya merru!.. kaf-kef, gölge haramilerine bir selam çak!..
Abile patladı,demlenir simam,nüşinrevandan handan ummmam ben.
Ahu-yi felek mum,ben şamdan.Düşmez kalkmaz bir Allah`tır uyan!..
2. Bölüm
Sago sus!...husus derin çukurda içine sin,pusu kuran huşu içinde gözlerinde kin belirgin.
Vay senin şu kindar halin.Hin pilanların var hin.Cenin büyüdü savaşa girdi silahlarımı bana verin.
Yardan sarkıttığın dostlarından kaçının ipini tuttun ? Onlar güldü,sen somurttun.Kalbinde kaç gül kuruttun?
Hatıralarından yüzde kaçını unuttun? senin adını anmamak şartıdır dosluğumun.
Rap ten olma gökyüzünün güneşi sago bu benim yüzüm.Gölgeme sığınır mana özüm,hicran çölüne düştüm.
Yüz pınar yaş akıtsın gözüm.Kendi başıma öğrendim,kendim büyüdüm.Dudaklarımla gömdüm.
Sanma şahım herkesi sen sadıkane yar olur. Herkezi sen dost mu sandın belki ol ağyar olur.
Sadıkane belki ol al alemde serdar olur,yar olur ağyar olur serdar olur didar olur.
Bir Çıkar Yolum Yok
1.Bölüm
Etkisindeyim görmüş olduğum şaşkınlıkların,kurtulmalıyım!..dışında kalmalıyım alışkanlıklarımın.
Bana benden haber veren rüyalarımın bir anlamına varmalıyım,bir yoldan çıkışa varmalıyım!..
Yaşadıklarım ve anımsadıklarımdan ibaretim ben.Umursadıklarım sadık olanlar,dışladıklarım özüne bağlı kalmıyanlar.
Sözüne yalan katan terazi şaşkınlar,farazi malumatları,süpheciliğimin sebebi insanlar yada insan olup insanlık dışı roller kapanlar.
Rabbime hamd-ü senalar olsun,yazdırıyor ilham kalemi Elhamdülillah,yolundayım ne eyleyim alemi?
İnsanlar komik,onları anlamam için yeter mimik.Tek sahipliğimiz bilmem kaç gram et ve içine sığınan kemik.
Onuda toprak alır elde var ölüm,hüzünlü son bölüm
Nakarat
Yaklaş bana yanmassın!...Yansanda o senin içinde yangın
Şu an akılna düştüm,aklın yolu birdir dedim yürüdüm.
Mevzum nedir anlarsın,arzum sana yalvarsın.
Şu an kendimi gördüm,küçüldükçe küçüldüm. Eyvah!...
2.Bölüm
Şu an beni dinlediğini biliyorum,seni görür gibi oluyorum,analiz ediyor yazıyorum,açımı bulup çiziyorum,gözümü siliyor yanıyorum,
düşünü biliyor üşüyorum,ama bir çözüme varamıyorum,dinle!...
Sınıf arkadaşlarım yazdıklarımı silsin.Hayat bilgisi kitaba sığmaz başkalarına yedirin.Fazla rahattan delirin,gazla!...
Menzilimden gidin,gerçeklerimi bana verin,fırtınanızı gerdirin!...
Heves ve hırs toz misali,maneviyat dev saray.Yaşananlara şahidimiz şems ve ay.Özel hayatlar deşifre olmuş herşey açık vay vay,!
rabaratuvar içinde hangimiz değil yedek kobay.Bende kaçıcak ayak yok bu taarruz meydanından,benden sakın!...
Akın akın birlikler lirik sürer mikrofondan,uyuşmakta can damarlarım,patlayan dikişlerimi yamarım